Sylvia Roovers: ondervoorzitter en projectleider in Togo

Sylvia Roovers

Ik heb enkele jaren geleden Togo leren kennen door mijn deelname aan Afrikaanse dansstages. Heel snel raakte ik gefascineerd door de kinderen die er her en der rondhingen en voelde ik een sterke drang om iets voor hen te doen. Anderhalf jaar later nam ik de beslissing vrijwilligerswerk te gaan doen in Togo.

Ik heb er 3 jaar gewerkt met straat-, strand- en gevangeniskinderen en in allerlei andere projecten.
Een zeer leerrijke ervaring om te weten te komen waarom en waar hulp het meest nodig is. Door met de weeskinderen te werken heb ik de nood gezien aan hulp en opvang voor deze kansloze kinderen. Vandaar het idee om zelf een huis te bouwen om deze kinderen op te vangen!

Geen woorden maar daden
Na de aankoop van het terrein, hebben enkele enthousiaste vrienden vzw Joko Togo opgericht. Een vzw die zich ten volle inzet voor het slagen en waarmaken van ons project: de bouw van het weeshuis.
De voorbereidingen van de bouw zijn inmiddels begonnen.

Oktober 2010 vertrok ik definitief naar Togo, meer bepaald naar het arme dorpje Wli (een 45-tal kilometer van Lomé), om mijn leven daar verder te zetten in functie van de weeskinderen.

Na de bouw van het weeshuis willen we u verder betrekken in ons project door de mogelijkheid te bieden een kind financieel te steunen. Deze steun hebben we nodig om de kinderen de kans te geven in een gezonde omgeving op te groeien en onderwijs te laten volgen. Hierover wordt meer informatie gegeven wanneer de bouw zo goed als klaar is.

Ik wil langs deze weg iedereen van harte bedanken voor al de steun tot nu toe. Ik hoop dat ik de kinderen, tussen al de miserie daar, toch het beste kan geven mede dankzij jullie steun.

Liefs,
Sylvia